måndag 21 mars 2016

De fem friheterna gäller även idag (21/100)


Idag blev en lugnare dag än förväntat. Plötsligt fann jag mig  sittandes och gå igenom gammalt material från två hårddiskar som legat i en låda sedan förra bytet av dator. En välbehövlig genomgång. Fick slänga många gamla körschema, offerter och CV:ar.

Men hittade också sådant som jag tyvärr inte sparar på numera. Citat, dikter, viktiga skrivningar om Livet. Till exempel Walter Kemplers fem friheter:


  • Friheten att se och höra hur det är nu istället för hur det borde vara, kunde vara, varit eller kommer att bli  • Friheten att känna det man känner nu istället för det man borde känna, har känt eller kommer att känna  • Friheten att säga hur det är nu istället för hur det borde vara, kunde vara eller kommer att bli  • Friheten att sträcka sig efter vad man vill ha istället för vad man borde vilja ha, utan att vänta på att någon skall erbjuda en det  • Friheten att riskera något för egen del i stället för att bara vänta på att en ändring i situationen skall göra det möjligt för en att få vad man vill ha

Så självklara de känns idag! Och så revolutionerande när vi som socionomstudenter på 70-talet skrev ner dem för hand och satte dem på anslagstavlan för hela världen att se. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar