onsdag 2 mars 2016

Barnkalas på folktandvården - jatack! (2/100)

Överraskande 

Igår låg det ett brev från Folktandvården i brevlådan, vilket jag dröjde lite med att öppna. Jag misstänkte att det började blir dags för den årliga kontrollen inom min tandvårdsgaranti.  Jag gruvade mig för besöket för förra året hamnade jag hos en tandhygienist som var väldigt våldsam och hela tiden klagade över att ingen tagit bort min tandsten tidigare. Skammen brände på mina kinder, men inte lika mycket som hennes hårda handlag. 

Men när jag öppnade kuvertet blev jag faktiskt glatt överraskad. Barnkalas - jatack! Ballonger och fiskdamm - absolut!  Aktivitetsnivån för 3-åringar lät som i min smak: "det räcker oftast att provsitta stolen och titta på alla spännande saker vi har på kliniken medan vi räknar barnets tänder". 

Drt lät lite för bra för att vara sant, även om många kliniker numera har infört särskilda program för så kallade tandvårdsrädda ( vi andra säger tandläkarskräckslagna, men dom vill väl inte peka ut en särskild yrkesgrupp som dessutom är ett bristyrke). 

Så jag ringde upp. Jo, det hade nog blivit fel, skrattade receptionisten när hon hört mitt födelseår. Men hade jag inga barn, ville hon veta? Jo, det har jag, men dom har egna barn vid det här laget. 

Men jag framförde att jag inte har något emot en liten fiskdamm när jag väl kommer på mitt årliga besök. Och en anpassad aktivitetsnivå skulle sitta finfint. 

2 kommentarer:

  1. Läser att syskon gärna får följa med. OK - jag kommer!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag säger som folktandvården: varmt välkommen!

      Radera