tisdag 1 september 2015

Det blev höst i Skarpnäck

Och plötsligt var det höst! Hösten är inte så mycket ett samtalsämne vid kaffebordet eller en period för reflektion och eldande i kaminen som en chock för centrala nervsystemet. Hela mitt jag har under tre månader ställt in sig på en mer kontinenal tillvaro med kaffepauser på altanen, dagliga kompostinsatser och cykelturer utan jacka. Det kanske inte har varit en kanonsommar i Sverige, men den var tillräcklig för att min norrbottniska själ skulle ta av sig Didrikssonjackan och släppa krampen i bröstet. 

Så igår när det bevisligen regnade ganska ihållande och jag skulle på tre affärsmöten i stan, så fattar min sommarhjärna inte vad  "regn" betyder, för jag ska ju cykla till tunnelbanan som vanligt. Kommer in på Kärrtorps station med dyngsura linnebyxor, fuktig dataväska och glasögonen täckta av regndroppar. Inget att torka av dem med i packningen, inte minsta pappersnäduk.

Och idag på morgonen hade jag planerat att springa lilla rundan på 3,75 km. Jag visste att det regnade och jag hörde nog att det blåste när jag låg i sängen, men jag tänkte att det är bäst att hålla sig till planen. Så jag gick upp och tog på mig löparkläder och förberedde mig tills jag råkade titta ut genom fönstret. Jag såg smattret av regn mot vattenpölens yta och hur klätterhortensian låg horisontellt längs staketet. 

Jag tog av mig löparkläderna igen och åt upp det kokta ägg som Maken lagat åt mig. Tack för ljuspunkterna i tillvaron!  Nästa vecka blir det semester i Skottland. Jag ser detta som ett träningsläger. 

6 kommentarer:

 1. Bara därför blir det sol i Skottland!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror på sol i Skottland. Och på tomten!

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Det bästa med Singapore är att det inte finns någon kramp i bröstet. Även dagarna då ledsnaden tar överhanden, oron kryper i buskarna eller svetten rinner i den aldrig försvinnande fukten är bröstet mjukt. Ha det fint i Skottland. Och välkommen hit!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man ska inte psykologisera all kramp i bröstet. Den här krampen handlar om kyla och vind. Ser fram emot att det verkar vara bristvara i Singapore.

   Radera