söndag 9 augusti 2015

Tilltron rubbas lite

Lyckligt återbördade


I morse när Maken skulle ta skorna och åka och spela golf fick sig vår norrbottniska tillit till människorna en knäck. Hans Adidas som stått på farstubron och vädrat sig var borta! Vi letade uppe och nere, vi letade här och vi letade även där, men faktum kvarstod: de ganska nya löparskorna var försvunna. 

Det kändes som en förlust av mänskliga värden att tappa den naiva tilltro som har till konsekvens att man inte alltid behöver låsa överallt, att de flesta människor inte är tjuvar och att man kan ställa ut lite prylar på vädring äver natten. Men kanske lika bra att vi förstår nu att Stockholm är kriminellare än Norrbotten så att vi lärt oss innan vi förlorar något värdefullare, t. ex. en bil eller innehållet i ett hus. 

Så Maken spelade golf iklädd andra pjuck och jag satt på altanen i solen och läste en bok. Och lite mail emellanåt. Och då såg jag att en granne skickat ut en efterlysning av vem som ägde ett par blå skor sol slängts in över deras staket under helgen.  

Någon tyckte tydligen att adidasskorna såg snygga ut, men att de sen inte passade. Tack och bock. Nu står de hemma hos oss igen, fast inomhus. Lite har man ju lärt sig. Eller? Inga kommentarer:

Skicka en kommentar